Anti-NATO protesti u Beogradu: 'Otpor okupaciji! Nije Srbija kolonija!' (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Anti-NATO protesti u Beogradu: 'Otpor okupaciji! Nije Srbija kolonija!' (FOTO)

Na Trgu Republike, u Beogradu, u organizaciji desničarskog pokreta "Srpski sabor Zavetnici“, održan je anti-NATO protest, kojem je prisustvovalo oko dvije hiljade pristalica ovog pokreta, javlja Anadolu Agency (AA). 

Nakon protesta na Trgu Republike, prisutni su se uputili u protestnu šetnju centralnim ulicama Beograda, do zgrade Radio televizije Srbije, a na čelu kolone su nosili transparent "Otpor okupaciji! Nije Srbija kolonija!“.

U toku šetnje, osim pogrdnih skandiranja trenutnom premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, učesnici skupa skandirali su i "Srbija, Rusija, ne treba Unija“, a pjevali su i pjesme "Vidovdan“ i pjesmu "Oj, Kosovo, zemljo moja voljena“. 

Glasnogovornica "Zavetnika" Milica Đurđević u izjavi za Anadolu Agency navela je da je "Srpski sabor Zavetnici“ još 20. februara organizirao anti-NATO protest, na kojem se, prema njenim riječima, okupilo više hiljada građana te da su tom prilikom smo zatražili „raspisivanje referenduma o Zakonu o saradnji sa NATO paktom koji je potpisan i usvojen u Narodnoj skupštini Srbije“.

"Smatramo da on ugrožava direktno suverenitet Srbije u oblasti bezbednosti, jer time se dopušta NATO trupama da bez ikakve materijalne i krivične odgovornosti mogu krstariti srpskom teritorijom“, rekla je Đurđević. 

Ona je dodala da organizacija u ime koje je pričala insistira na referendumu i dalje, a da su danas došli upravo ispred RTS-a zato što je RTS javni servis građana, "koji je prećutao da se na trgovima i ulicama okuplja narod“, odnosno da su protesti održani i u Beogradu i u Nišu i Novom Sadu. 

"Zbog toga smo danas ovde da zatražimo da njihove kamere izađu, okrenu se ka narodu, zabeleže ove prizore i fotografije i da naprosto dozvole da se obratimo u ime 80 posto građana Srbije koji ne žele pristupanje NATO vojnoj alijansi“, istaknula je Đurđević u izjavi Anadolu Agency.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije