Na prostorije LGBT pokreta u Beogradu iscrtan lik ratnog zločinca Ratka Mladića

5
Radiosarajevo.ba
Na prostorije LGBT pokreta u Beogradu iscrtan lik ratnog zločinca Ratka Mladića
Foto: Blic.rs / Vandalski čin na prostorije Info Pridea

Grupa maskiranih muškaraca je prošle noći sprejom iscrtala grtafite sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića na izlogu Pride info centra u centru Beograda.

Kako se može vidjeti na snimku sa sigurnosnih kamera ovog objekta, sedmorica muškaraca sa maskama i kapuljačama na glavama najprije su se "raspodijelili" oko izloga, tako da su dvojica bili zaduženi da obezbeđuju "napad na izlog", a ostali za uništavanje.

Oni su, očito, planirali ovo vandalsko ponašanje, jer su na ovo mjesta došli opremljeni sprejevima koje su povadili iz džepova. Izlog su išvrljali veoma brzo, a potom su mirno odšetali.

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Štaviše, bili su svjesni da cijelu njihovu akciju snima sigurnosna kamera, pa je jedan od njih pokazao srednji prst u objektiv.

Na snimku se vidi da je sve vrijeme na kolovozu saobraćao veliki broj vozila, a bilo je i prolaznika na trotoaru. Ipak, niko nije reagovao, a policije nije bilo na vidiku.

U Pride info centu podsjećaju da im je izlog objekta napadan do sada 11 puta i da, kako kažu, nijednom napadači nisu procesuirani.

"Pride info Centar se nalazi u Kralja Milana 20, u neposrednoj blizini zgrade Predsjedništva Srbije, Skupštine grada Beograda kao i drugih Vladinih institucija koje imaju dvadesetčetvorosatno policijsko obezbjeđenje i poražavajuće je da se ovakvo kršenje zakona dešava ispred vrata nekih od najvažnijih institucija Republike Srbije u centralnoj beogradskoj ulici", istakli su u Pride info centru.

Snimak ovog vandalskog napada možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, ratni zločinac tzv. vojske RS Ratko Mladić, osuđen je drugostepeno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije