Na područjima pogođenim zemljotresom skočio broj zaraženih koronavirusom

0
Radiosarajevo.ba
Na područjima pogođenim zemljotresom skočio broj zaraženih koronavirusom
Foto: EPA-EFE / Petrinja

Na području pogođenom potresom danas je skočio broj zaraženih od koronavirusa. Jučer je Sisačko moslavačka županija imala 54 novozaražene osobe, danas ih je 126.

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Iva Pem Novosel, apelirala je na građane Sisačko moslavačke županije, da u nevolji koja ih je snašla ne zaborave, koliko god je to moguće, poštivati epidemiološke mjere kako se COVID ne bi proširio.

"U području zahvaćenom potresom, pridržavanje mjera je očito popustilo, ali to je i nama epidemiolozima i svim ljudima razumljivo s obzirom na situaciju. Apeliram na sve osobe koje idu kao volonteri ili kao pripadnici žurnih ekipa da se nastoje pridržavati mjera zbog vlastite sigurnosti i zdravlja. U takvim uvjetima na terenu gdje je grupiranje koje je teško kontrolirati povećan je rizik od zaraze koronavirusom tako da te osobe podsjećamo da nose masku i da pokušaju održavati razmak", kazala je Iva Pem Novosel za N1.

Podsjeća kako bi u kolektivnom smještaju u Petrinji, Glini i Sisku morao postojati propisani razmak.

„Svi koji borave u zatvorenom prostoru neka ne zaborave na prozračivanje. Također apeliramo na žurne snage da kada im se na terenu ponudi cijepljenje, da to svakako prihvate jer će ih to cjepivo kroz neko vrijeme zaštiti", istaknula je Novosel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije