Na Otoku zabrinuti: I Britanci stavljaju Hrvatsku na crvenu listu

Radiosarajevo.ba
Na Otoku zabrinuti: I Britanci stavljaju Hrvatsku na crvenu listu
Foto: EPA-EFE / Hrvatska

Hrvatska bi se, zajedno s Grčkom, mogla uskoro naći na crvenoj listi Velike Britanije, javlja Daily Mail te dodaje kako brojni Britanci koji su na ljetovanjima u Hrvatskoj i Grčkoj strahuju da bi se morali hitno vratiti natrag u domovinu ukoliko se to dogodi.

Najave o stavljanju zemalja na crvenu listu dolaze u trenucima kada se britanska vlada očajnički bori s pandemijom i pokušava spriječiti drugi val korona virusa. Ipak, Britanci su bijesni na način na koji vlasti to pokušavaju riješiti. Ministre se potiče da se umjesto dvosedmične izolacije uvede brzo testiranje na aerodromima.

Grčka je u posljednje vrijeme zabilježila značajan rast, a u nedjelju su imali 226 slučajeva. Hrvatska je rekordnim brojevima prošle sedmice prešla granicu britanske vlade koja iznosi 20 slučajeva na 100.000 ljudi u sedam dana.

Daily Mail navodi kako bi se na crvenoj listi Velike Britanije mogle naći i druge popularne turističke destinacije poput Francuske i Španjolske koje također bilježe povećanje broja zaraženih ovih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije