Na jugu Hrvatske osim turizma, cvjeta i prostitucija

11
Radiosarajevo.ba
Na jugu Hrvatske osim turizma, cvjeta i prostitucija
FOTO: AA / Dubrovnik je jedna od najpopularnijih hrvatskih destinacija za turiste

Dubrovačka policija potvrdila je da je ove godine zbog prostitucije prekršajno procesuirala ukupno 19 žena, više nego inače. Iako je turistička sezona je daleko iza nas, čini se da u Dubrovniku ne manjka ponude kada su u pitanju usluge prostitucije.

Danas. hr piše da rade pretežno od 8 do 23, a sat druženja uglavnom naplaćuju od 100 do 300 eura. 

Iz policije kažu da se prostitucija vratila povratkom turista ove sezone nakon što je i jednog i drugog bilo osjetno manje u pandemiji koronavirusa. 

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Selvedin i Selma osuđeni zbog prostitucije: Zatvor, 100.000 KM i oduzeti automobili

Selvedin i Selma osuđeni zbog prostitucije: Zatvor, 100.000 KM i oduzeti automobili

"Što je i logično, jer krenula je opet turistička sezona kao prijašnjih usluga, a s time je porasla i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju", kazao je Zoran Tikvica, voditelj krim službe dubrovačke policije.

Porast prostitucije u biseru hrvatskog Jadrana istraživala je i dubrovačka novinarka Ivona Butjer Mratinović. Kaže najviše je Brazilki a prate ih Ruskinje i Ukrajinke.

"Zanimljivo je kako smo neslužbeno doznali da je bilo potrage i za transrodnim osobama, znači osobama koje su rođene kao muškarci ali se osjećaju kao žene", rekla je novinarka Ivona Butjer Mratinović.

Uz recepcionere, i taksisti u Dubrovniku nisu lišeni pitanja gdje ima djevojaka za zabavu.  U neformalnom razgovoru otkrivaju kako zbog interneta napojnice za takve informacije više nisu ni blizu onima kao u stara dobra vremena.

Što Dubrovčani misle o porastu prostitucije u svom gradu? "Tog stvarno fali u Dubrovniku tako da ne varaju, da bude legalno. Treba biti legalno!", smatra Pero iz Dubrovnika. "To je stari zanat, bolje to raditi nego bilo što u vladi ili ne znam gdje!", komentirao je Niko iz Dubrovnika, prenosi Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije