Ušao u voz s djetetom, ali nije htio staviti masku: Policija intervenirala

Radiosarajevo.ba
Ušao u voz s djetetom, ali nije htio staviti masku: Policija intervenirala
24sata.hr / Zagreb

U subotu prijepodne voz pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora jer je jedan putnik odbijao staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, premda je bio s malim djetetom, piše 24sata.hr.

Gospodin je odbio staviti masku u vozu, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa - ispričao je očevidac  tok mučne situacije koja je eskalirala jutros na zagrebačkom Glavnom kolodvor.

Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bilo na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa - priča i drugi očevidac koji je snimio video hapšenja.

Kako kazuju putnici, voz je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali radnici HŽ-a, a potom je morala intervenirati i policija. 

"Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom", objasnio je očevidac.

Na snimci se vidi kako nepoznata gospođa pridržava dijete dok trojica policajaca izbacuju i smiruju muškarca. Na kraju muškarcu jedan od putnika ironično dobacuje: Bravo tata...

Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu i kako je čovjeka policija odvela u službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije