Muškarac pobjegao iz zatvora, pa se vratio i molio čuvare da ga puste unutra

Radiosarajevo.ba
Muškarac pobjegao iz zatvora, pa se vratio i molio čuvare da ga puste unutra
Neobičan slučaj iz Zadra, gdje je zatvorenik Pero Č. (30) pobjegao iz zatvora, a zatim se nakon 24 sata vratio zamolivši čuvare da ga puste ponovo u zatvor, oduševio je i nasmijao cijeli region.

Naime, ovaj zatvorenik u utorak tokom jutarnjih sati pobjegao je kroz prozor istražnog zatvora u Zadru, u kojem se nalazi zbog sumnje na pokušaj ubistva i krađu, a zatim se nakon 24 sata vratio u zatvor, prenosi Slobodna Dalmacija.

Za njim je vrlo brzo raspisana potjernica, a čuvare je iznenadilo kada je on sam pozvonio na vrata zatvora.

Kako je navedeno, svoj kratkotrajni bijeg na slobodu opravdao je nostalgijom za suprugom i maloljetnim djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći tokom obavljanja radova u prizemlju zgrade.

Hrvatski mediji podsjećaju da je on uhapšen zajedno s 29-godišnjom suprugom zbog sumnje da su počinili razbojničku krađu te krivično djelo ubistvo u pokušaju. Policija ih je uhvatila nakon automobilske potjere, a uskoro supruga je puštena da se brani sa slobode, kako bi mogla skrbiti o njihovom maloljetnom djetetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije