! / MUP Hrvatske se oglasio povodom incidenta sa migrantima na granici sa BiH

07. 08. 2019. u 17:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

MUP Hrvatske oglasio se povodom informacije da su hrvatski graničari pretukli i pokrali 18 migranata.

Incident: Bh. graničari otkrili kolege iz Hrvatske kako vraćaju migrante u BiH

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke su na području Buhača zatekli u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muških osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, koji su od te namjere odvraćeni.

Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BIH,  koji su kontaktirali službujućeg šefa smjene PGP Cetingrad i o navedenome ga izvijestili.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta.

Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile", priopćili su iz MUP-a.

Tagovi: Hrvatska policija

KOMENTARI (1)