Mračna strana jednog od najpoželjnijih otoka: 'Ovo košta 57 eura dnevno za dvije osobe!?'

4
Radiosarajevo.ba
Mračna strana jednog od najpoželjnijih otoka: 'Ovo košta 57 eura dnevno za dvije osobe!?'
Foto: Printscreen / Smještaj u Grčkoj

Grčka se već godinama nalazi na samom vrhu najpopularnijih europskih ljetnih destinacija za što su zaslužni njeni antički spomenici, izvrsna hrana i prekrasni otoci s nekim od najljepših plaža na svijetu.

U ovoj mediteranskoj zemlji mještani su maksimalno iskoristili sve blagodati turizma tako da je pronalazak povoljnog smještaja ravan dobitku na lutriji, a ovogodišnje temperature od 45°C natjerale su turiste da još jednom razmisle o svojim grčkim avanturama.

Agencija za putovanja Nikana na svojem je Instagram profilu objavila snimku povoljnog smještaja na jednom od najskupljih grčkih otoka - Mykonosu.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Ovako izgleda povoljan smještaj na Mykonosu. Bez klime, 57 eura dnevno za dvije osobe", napisano je na snimci.

U malenoj mobilnoj kućici nalaze se dva kreveta, ogledalo i ventilator zbog čega su se komentatori brzo uključili u raspravu.

"Ovo je klasičan kontejner. Mobilni toalet što se koristi na parkinzima pored autoputa... Onda je bolje ostati kod kuće, otići na obližnju rijeku ili bazen i za 52€ kupiti pun mini frižider piva i sendviča, i sve četiri u vis", zaključio je jedan od komentatora.

Nizale su se ljutite reakcije, a neki su zaključili da zatvorske ćelije izgledaju humanije. Jedna turistica davno je rezervirala smještaj za svoju obitelj, no brinu je nepodnošljive vrućine i požari s obzirom na to da putuje s roditeljima i malom djecom. Javila se odvjetniku da vidi postoji li mogućnost da joj putno osiguranje pokrije odgodu puta na neki drugi termin.

"Morate pogledati odredbe i uvjete koji su priloženi u polici putnog osiguranja da bi saznali koji se su okolnosti i događaji uključeni", odgovorio joj je advokat Dean Dunham.

Da li je ovo najjeftinije mjesto u Grčkoj: Prodaju hranu i piće, a ništa nije skuplje od - 2,5 eura

Da li je ovo najjeftinije mjesto u Grčkoj: Prodaju hranu i piće, a ništa nije skuplje od - 2,5 eura

Kako piše This is Money, postoje tri razloga zbog kojih se potencijalno može otkazati putovanje i podnijeti zahtjev za povrat novca. Prvo moguće rješenje je nabaviti liječničku potvrdu da zbog pretjerane vrućine osoba ne može putovati jer bi to pogoršalo njeno zdravstveno stanje.

Drugo je da Vlada države u kojoj se putnik nalazi izda upozorenje da se zbog vrućine ne putuje do odredišta osim u nužnim situacijama, a treća opcija je proglašavanje vanrednog stanja koje traje duže vrijeme na destinaciji na koju se putuje.

"Malo upozorenje: ako ste bili svjesni vrućina u trenutku rezervacije, vjerojatno nećete dobiti povrat jer će pružatelj osiguranja moći to iskoristiti protiv vas i odbiti zahtjev. U ostalim okolnostima, mala je vjerojatnost da ćete dobiti naknadu jer će osiguravatelj reći da vas ništa ne sprječava da putujete", zaključio je advokat, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije