Moguće pomirenje: Thaci položio vijenac za ubijenu srpsku djecu u Goraždevcu

Anadolija
Moguće pomirenje: Thaci položio vijenac za ubijenu srpsku djecu u Goraždevcu
/ Anadolija
Predsjednik Kosova Hashim Thaci položio je danas vijenac s cvijećem na spomen-ploču u Goraždevcu, kod Peći, u znak sjećanja na mlade Srbe ubijene u napadu 13. avgusta 2003. godine i uputio poziv da počinioci zločina budu izvedeni pred lice pravde.

"Danas sam postavio vijenac s cvijećem na ovaj memorijal kako bi se prisjetili zločinačkog napada na mlade sela Goraždevac prije 14 godina. U napadu su ubijena dva mladića i ranjena još četvorica", kazao je Thaci i dodao da je pravo na život fundamentalno pravo svih ljudi. 

"Tako bi trebalo biti i za oko 400 albanske dece mlađe od 15 godina, koje je za vrijeme rata ubila država Srbija", kazao je kosovski predsednik, naglasivši da su djeca u Goraždevcu ubijena od ruku zločinaca, a ne države (Kosovo). 

Thaci je naglasio da nikada više neće biti snage niti zločinačke ruke koja će ubiti budućnost, igru i sreću djece Kosova. Obećao je da će se raditi na otkrivanju svakog zločina i da će biti kažnjeni počinioci. Takođe je istakao da će se uporno raditi i na rasvjetljavanju sudbine nestalih lica bilo da su oni albanske, srpske, romske ili neke druge nacionalnosti.

Naveo je "da je za iskreno pomirenje neophodna pravda".

"Pomirenje između Albanca i Srba je moguće i dogodit će se. Taj korak znači i mir za region", poručio je Thaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije