Mladić nestao, majka očajna: "Priznao nam je da ima problema..."

Radiosarajevo.ba
Mladić nestao, majka očajna: "Priznao nam je da ima problema..."
Članovi požeške stanice Hrvatske gorske službe spašavanja oko 16 sati su krenuli u potražnu akciju za nestalom osobom.

U Centru 112 potvrdili su za Požega.eu da je riječ o mlađoj muškoj osobi.

Neslužbeno, riječ je o 21-godišnjem Petru Vukašinoviću iz Velike. Otišao je sinoć oko 19 sati od kuće u nepoznatom pravcu i od tada niko ništa ne zna o njemu. Pretražuje se za početak naseljeni dio područja budući da su se pojavile informacije kako je viđen tokom prijepodneva.

Na intervenciju su upućena četiri člana HGSS-a s potražnim psom, a u potragu je uključena i policija. Naime, iz policije je kratko potvrđeno da se traga za 21-godišnjakom iz Velike te da će više detalja o cijelom slučaju biti poznato sutra.

U porodičnoj kući vlada zabrinutost. Javila se majka Ružica koja sa zebnjom iščekuje bilo kakvu informaciju o svome sinu.

"Doslovno je pobjegao iz kuće. Imao je na sebi samo donji dio zelene trenirke. Priznao nam je da ima problema i rekao da se želi od svega očistiti. Bojimo se jer je, kako su nam rekli, bacio mobitel i nikakvih prijatelja nema. Jako smo zabrinuti, nadamo se da će sve dobro završiti", rekla je putem telefona majka Ružica.

Zabrinuta je za svoga sina koji je, dodaje, otišao vidno uzrujan, ali vjeruje da će se vratiti kući živ jer ovo je prvi puta da je napravio tako što.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije