Mladić iz BiH u Hrvatskoj izazvao strašan sudar u kojem je razbio skupocjeni Nissan?

0
Radiosarajevo.ba
Mladić iz BiH u Hrvatskoj izazvao strašan sudar u kojem je razbio skupocjeni Nissan?
Foto: Slobodna Dalmacija / Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

Na putu Svetog Lovre u Stobreču kod Splita je oko ponoći s četvrtka na petak došlo do sudara dva osobna automobila.

Jedan od osoba koje su se nakon sudara pobrinule za superautomobil je Adrian Petričević, mladić iz Splita poznat po obijesnoj vožnji zbog koje mu je na dvije godine poništena vozačka dozvola.

Međutim, on ovdje nije bio krivac nesreće. Kako piše Slobodna Dalmacija, u zavoju pred ulazom u mjesto, Godzilla je išla u smjeru izlaska iz Stobreča da bi u jednom trenutku udarila u Peugeot koji je naišao iz suprotnog smjera.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Uzrok sudara i niz detalja nakon njega prepričala je Teodora Čović iz Splita, majka djevojke koja je bila u Peugeotu na suvozačkom mjestu.

"Sinoć oko ponoći, moja 21- godišnja kćer i njena 22-godišnja prijateljica su vozile prema Stobreču kada je naišao taj automobil koji se okrenuo na cesti i udario u njih svom snagom. Kako su nam kazali, vozač se išao okrenuti 'na ručnu', izgubio kontrolu, i unatoč tome što je na tom dijelu cesta široka udario je u automobil u kojem su bile moja kćer i njena prijateljica. Kraj vozila su bila trojica mladića među kojima i Adrian Petričević, koji nije bio vozač Godzille, ali mi je kćer rekla da je bio unutra kao putnik. Oni skidaju registarske pločice s tog automobila, a zatim ga pokrivaju ceradom. Za to vrijeme moju kćer i njenu prijateljicu, koje su od udarca izgubile svijest, iz Peugeota izvlači jedan mladić koji ih je kasnije i odveo na Hitnu pomoć. Došla je policija i napravila očevid, a moja kći i njena prijateljica su testirane na alkohol i pokazalo im je objema 0,0 promila. Za mladiće ne znam jesu li i koliko 'napuhali', a kasnije sam čula da im je na licu mjesta naplaćeno 15.000 kuna. Moja kćer je četvrta godina fakulteta, dobila je rektorovu nagradu, radi na dva posla, prijateljica joj radi u privatnoj tvrtki u medicinskoj struci", ispričala je uznemirena majka te dodala:

"Obje su mogle poginuti zbog osoba kojima je divljanje po prometnicama način života, a navodno je vozio neki mladić iz BiH".

Njih dvije imaju otečena koljena od jačine udarca, a u bolnici im je snimljena i glava zbog jakih bolova u čeljusti te je, na sreću, snimak pokazao kako nema loma kostiju.

"Mi svakako namjeravamo ići i privatnom tužbom", rekla je je uznemirena majka.

A ovo su informacije iz splitske policije:

"U petak oko 00.20 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći, sudar dva osobna automobila, koja se dogodila u Stobreču, na kolniku ulice Sv. Lovre. Dolaskom očevidne ekipe na mjesto događaja, obavljenim očevidom nesporno su utvrđeni svi sudionici prometne nesreće i njihova uloga u istoj, kao i nesporni podaci o vozilima sudionika. 

o obavljenom očevidu dvije sudionice su naknadno zatražile liječničku pomoć na HKP KBC “Split“ gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Zbog počinjenog prekršaja opisanog u čl.51 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a uz primjenu čl. 293. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran 41-godišnji vozač. Točno je da su s jednog od vozila sudionika skinute pripadajuće registarske pločice i vozilo pokriveno zaštitnom ceradom do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja međutim tim činom nisu ostvarena obilježja prekršaja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije