Mitropolit Mihailo: Crnogorska pravoslavna crkva čuvar pravoslavne vjere u Crnoj Gori

0
Mitropolit Mihailo: Crnogorska pravoslavna crkva čuvar pravoslavne vjere u Crnoj Gori
Foto: RTCG / Mitropolit Mihailo

Crnogorski narod se masovno vraća svojoj izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima. Širom Crne Gore na Badnji dan podižu se badnjaci, koji svjedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne kršćanske vjere, koju smo od naših predaka primili”, poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo u svojoj Božićnoj poslanici.

“Dragi moji Crnogorci i Crnogorke u Crnoj Gori i dijaspori, poštovani građani i dragi prijatelji. U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha pozdravljam Vas najljepšim kršćanskim pozdravom KRIST SE RODI i UISTINU SE RODI”, rekao je mitropolit Mihailo, piše Narod.hr.

Kako je dodao, od kako je crnogorski narod primio kršćanstvo, u Crnoj Gori se s osobitim poštovanjem slavi Božić.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

“Danas se sve raduje rođenju Isusa Krista, Sina Božjega, glavne osobe ljudske povijesti, Spasitelja i obnovitelja života na Zemlji. Okupili smo se danas u Crnogorskoj Prijestolnici -Cetinju, da se pored Crnogorskog Badnjaka podsjetimo rođenja Gospodina Isusa Krista, najsvečanijeg dana u povijesti roda ljudskoga. Blago onima koji dođoše da mu se poklone na Svetoj Liturgiji, prime svetu pričest, krv i tijelo Gospodina Isusa Krista, u ovom Svetom hramu na Cetinju, posvećenom crnogorskom vladaru gospodinu Ivanu Crnojeviću, koji je i osnovao ovaj Sveti hram prije više od 500 godina, a već više od 1oo godina pod okupacijom Srpske pravoslavne crkve iz Beograda, onih ljudi i popova koji ljube Krista Judinim poljupcima”, ističe mitropolit.
Crnogorski narod se, navodi mitropolit u poslanici, masovno vraća svojoj izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima.

“Širom Crne Gore na Badnji dan podižu se badnjaci, svjedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne kršćanske vjere, koju smo od naših predaka primili”, ističe Mihailo.

Prema njegovim riječima, Crnogorska pravoslavna crkva u svojoj višestoljetnoj duhovnoj povijesti i dubokoj kršćanskoj pobožnosti, zalagala se i zalaže za mir, slogu, bratstvo i jednakost među ljudima.

“Naša crkva se rukovodi Svetim Evanđeljem: “Jedan Gospodin, jedna vjera, jedno krštenje. U slavu rođenja Gospodina Isusa Krista, Spasitelja, sve vas pozdravljam i blagoslovim sa željom da Badnji Dan i Božić proslavite u ljubavi, miru i slozi, kao što je vjekovima radio narod u Crnoj Gori. Svima sveti pozdrav KRIST SE RODI I UISTINU SE RODI”, poručuje mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije