Bh. političari pravoslavnim vjernicima uputili čestitke povodom Božića

10
Radiosarajevo.ba
Bh. političari pravoslavnim vjernicima uputili čestitke povodom Božića
FOTO: Radiosarajevo.ba / Bh. političari čestitali Božić

Bosanskohercegovački političari uputili su čestitke povodom nadolazećeg praznika Božića svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao Božić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavcima u BiH.

"Vama lično, sveštenstvu i svim pravoslavcima u BiH upućujem najsrdačnije čestitke povodom nastupajućeg velikog praznika Božića, uz želju da ga provedete u dobrom zdravlju, sreći i veselju. Božić je praznik koji simbolizuje nadu i vjeru u bolje sutra, te osnažuje duhovnu snagu u srcima vjernicima i obnavlja povjerenje među ljudima.

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

Neka se božićna atmosfera mira i ljubavi prelije iz porodičnih domova na cjelokupno društvo i neka praznični dani budu u duhu viševjekovne bosanskohercegovačke multikulturalne tradicije međusobnog poštovanja i razumijevanja", rekao je Džaferović.

Oglasio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog blagdana Božića, Vama i pravoslavnim vjernicima u BiH i u svijetu, u svoje ime i u ime Predsjedništva BiH, upućujem srdačne čestitke sa željom da ga provedete u dobrom zdravlju, miru, blagostanju i harmoniji, sa obitelji i prijateljima.

Božić je vrijeme radosti i darovanja, ali i vrijeme kada treba da potaknemo jedni druge na promicanje uzajamnog poštivanja, solidarnosti i tolerancije. Ovaj blagdan je prigoda da inspiriramo jedni druge u kreiranju prosperitetnijeg i sigurnijeg društva, da njegujemo tradiciju i običaje. Neka Vam blagdan Kristova rođenja donese radost u krugu najmilijih".

Bakir Izetbegović, lider SDA, također je uputio mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima čestitku.

"Povodom predstojećeg velikog hrišćanskog praznika Božića želim Vama lično, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u BiH uputiti srdačne čestitke.

Od srca želim da najradosniji kršćanski blagdan provedete u miru, zdravlju i sreći, u krugu svojih pоrоdicа i prijatelja, te da ovaj Božić bude obilježen u duhu viševjekovne tradicije međusobnog uvažavanja i poštovanja koje je svojstveno za našu domovinu BiH" navodi se u Izetbegovićevoj čestitki.

Mitropolitu je kao i drugim građanima, čestitku uputio i Predsjedavajući Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Zastrupničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović, Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić kao i mnogi drugi zvaničnici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Najnovije