! / Kardinal Puljić čestitao Božić pravoslavnim episkopima i vjernicima

05. 01. 2022. u 10:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povodom blagdana Božića kojega pravoslavci, koji koriste Julijanski kalendar, proslavljaju 7. januara vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uzoriti kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku pravoslavnim episkopima i vjernicima.

Čestitku je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, vladiki zahumsko-hercegovačkom Dimitriju i episkopu bihaćko-petrovačkom Sergiju, ali i dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojeru-stavroforu dr. Vladislavu Topaloviću.

U njoj je najprije zahvalio episkopima i dekanu na čestitkama koje su oni uputili kardinalu Puljiću i katolicima u Bosni i Hercegovini prigodom proslave katoličkog Božića te je istaknuo kako je ta svetkovina prigoda da se donese radost i mir u srca ljudi, obitelji i među narodima.

"Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama.

Vama osobno, kao svim vjernicima, svećenicima, te monasima i monahinjama izričem svoju božićnu čestitku drevnim riječima: 'Mir Božji – Hristos se rodi! Zaista se rodi!'", napisao je kardinal Puljić uz poruku: „U Novoj 2022. godini neka Vas prati u životu i radu uspjeh i blagoslov Božji.“


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)