Misteriozni uređaj vraćen Amerikancima: Rekao sam im da nisam pirat iz Somalije

Radiosarajevo.ba
Misteriozni uređaj vraćen Amerikancima: Rekao sam im da nisam pirat iz Somalije
Foto: Morski.hr / U Jadranskom moru pronađen misteriozni uređaj

Darko Kunac Bigava, ribar iz Podgore u Hrvatskoj  koji je na svom brodu Mario II „ulovio“ tajanstveni vojni uređaj pristigao iz NASA-e centra u Americi, upravo je vratio uređaj Amerikancima, ali to nije želio napraviti prije nego mu plate štetu prouzročenu na ribarskoj opremi, piše Morski.hr.

U Jadranskom moru pronađen misteriozni uređaj: Težak 100 kg, ribari zbunjeni

"Došao sam do broda USNS Bruce Heezen koji se i dalje nalazi u akvatoriju Mljeta, nakon obećanja da će mi platiti štetu. Primopredaju smo napravili tako da sam uređaj bacio u more, a oni su došli gumenjakom, zakačili ga i odvukli na brod. Potpisali smo izjavu da su mi platili štetu, a ja njima vratio uređaj. Nisu dali da se išta fotografira i više puta su mi rekli da su oni prijateljski narod i da ne žele nikome nikakvo zlo. Posadu čine Amerikanci – vojnici, znanstvenici i dva su naša člana obalne straže tamo, od čega jedan poručnik fregate. Rekli su da ne žele da se radi fama od ovog slučaja, jer je od objave na vašem portalu to buknulo u sve medije. Ja sam im na to odgovorio da se to ne može zaustavit kad krene i da su na vrijeme ljude obavijestili o svojoj prisutnosti, sve bi bilo ok", kazao je Darko Kunac Bigava.

NASA i Ratna mornarica SAD-a traže da im se vrati misteriozni uređaj iz Jadrana

On ističe da su mu prvo tražili da vrati uređaj.

"Onda rekao da sam ja hrvatski građanin i da nisam pirat iz Somalije i da sa mnom tako ne mogu razgovarati. Tada su mi rekli da sam tvrd pregovarač, pa su pristali odraditi primopredaju na ovakav, pošten način. Pitali su me i kako ja znam da se uređaj može aktivirati, pošto sam vidio sonde na njemu. Onda sam im na to odgovorio da danas svi imaju internet i Youtube", rekao je Kunac koji je ovim zaključio svoj dio neobične priče o pronađenom misterioznom uređaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije