Misteriozna smrt ekonomistice: Bila je žena za kojom su se okretali

Radiosarajevo.ba
Misteriozna smrt ekonomistice: Bila je žena za kojom su se okretali
Foto: Njuskalo.hr / Stonska ulica u naselju Središće u Zagrebu
Nakon što se kroz ventilacijski sustav stubišta zgrade u Stonskoj ulici u novozagrebačkom naselju Središće danima širio nesnosan smrad, susjedi su se digli na noge.

Tokom subote 'nanjušili' su da vonj dopire iz stana 58-godišnje M.Ž. (58), no unatoč bezuspješnim lupanjima na vrata, ista nitko nije otvarao.

U srijedu ujutro su u stan došli policajci u pratnji vatrogasaca koji su obili vrata stana iza kojih je bilo beživotno tijelo nesretne vlasnice. Rekonstruirajući kad su nesretnu ženu zadnji put vidjeli, stanari su zaključili kako ima sigurno četiri, a možda i pet mjeseci, piše Jutarnji list.

“Rastužila nas je njezina smrt. Možda bi se i prije reagiralo, ali M.Ž. se ni s kim nije družila. Sve nas je držala na distanci. Znate, bila je jedna od onih žena za kojima si se morao okrenuti i uzdahnuti jer je bila jako atraktivna. Ali kad je početkom 2000. oboljela na psihu i pritom izgubila posao, a radila je kao ekonomistica u jednoj tvrtki, krenula je propadati. Odbijala je našu pomoć. Naglo je smršavila i vidno je patila. Iz njezina stana uvijek je dopirala neka buka. I uvijek se činilo kao da vodi dijalog. No, od proljeća je nismo čuli ni vidjeli te smo mislili da je negdje otputovala, da se negdje zaposlila”, kazala je za Jutarnji list jedna od komšinica pokojne žene.

Druga komšinica kaže da čim su primjetili vonj, zvali su brata vlasnice stana i rekli im da je ne uspijevaju dobiti i da se iz stana osjeti smrad već neko vrijeme.

Naša komšinica s bratom i njegovom suprugom duže vrijeme nije bila u dobrim odnosima. Prekinula je kontakte pa je zato, valjda, nisu ni tražili. Čak smo zvali i Hrvatski zavod za zapošljavanje ne bismo li doznali je li se doista negdje zaposlila i preselila kako ne bismo bezveze razvaljivali vrata i činili štetu na tuđoj imovini, ali su se u Zavodu pozvali na zaštitu osobnih podataka pa smo na kraju četiri dana čekali policiju da uđe u stan”, zaključio je stanar Stonske ulice.

U stanu je u toku policijski uviđaj. Utvrđuju se okolnosti pod kojima je umrla. Osim tačnog uzroka, i vrijeme smrti biti će poznato nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje je tijelo prevezeno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije