Misterija na brodu: U 5 sati zvao porodicu, u 7 doručkovao, u 11 ubijen

1
Radiosarajevo.ba
Misterija na brodu: U 5 sati zvao porodicu, u 7 doručkovao, u 11 ubijen
Foto: Profimedia / Brod na kome je nastradao Srbijanac

"Informacije imamo samo iz medija. Čekamo da nam se obrati konzulat sa detaljima", rekao je za "Blic" brat Dragana Panića, Srbina koji je pronađen zaklan na brodu u Đenovi u kojem je nađeno skoro pola tone kokaina.

Muškarac je rekao da njegov brat u Srbiji i dalje ima porodicu.

"Moj brat je već nekoliko mjeseci zaposlen na brodu. Porodica mu je u Srbiji...", rekao je on i dodao da su se čuli neposredno prije tragedije.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

"Čuo sam se s njim prije dva dana", rekao je on.

Kako prenose italijanski mediji, na brodu koji je plovio iz Brazila prvo je otkriven tovar droge i to nakon što su istražitelji primijetili da se u toku noći neko mota oko njega.

"Lučki radnik je uhapšen na djelu kada je istovario kontejner sa 14 vreća čistog kokaina. Nakon hapšenja, policija je ušla na brod i zatekla zaklanog muškarca iz Srbije", pišu italijanski mediji.

Oni navode i da je posada broda je rekla da je vidjela Srbina sa nožem da se šeta po plovilu, ali je čudno to što pored njegovog tijela nije pronađen nož.

Prema informacija koje prenose, istražitelji su uhapsili dvojicu muškaraca, koje su zatekli na brodu.

"Riječ je o Kulmvu Kamalu i Fabiju Papeu. Tada je jedan od njih uhvaćen kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za video-nadzor. Vrijednost zapljenjene droge na tržištu bi bila 30 miliona eura. Srpski moreplovac je bio zaklan, prerezano mu je grlo. Naložena je obdukcija Srbina, poslije koje će se znati kako je zaklan", pišu italijanski mediji i dodaju da još uvijek nije poznato da li je Srbin izvršio samoubistvo ili je ubijen.

Pojedini italijanski mediji navode da je Srbina kolega pronašao sa žiletom u ruci, nakon čega je on taj žilet bacio.

Sječivo nije pronađeno, i sve opcije u istrazi i dalje dalje otvorene.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, tijelo nastradalog Srbina Dragana Panića poslato je na obdukciju.

"Forenzičari koju su bili na uviđaju prema prvim informacijama rekli su da za sada sumnjaju da je izvršeno samoubistvo na osnovu tragova i dokaza. Zanimljivo u cijelom slučaju jeste da je D.P. ujutru u pet sati zvao porodicu i rekao im da je na poslu i da sve protiče dobro. To je bilo u standardno vrijeme u koje on zove. Potom je u osam sati ujutru viđen na doručku u kantini u luci, a u jedanaest sati luka je uputila poziv policiji zbog nesreće koja se dogodila", kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Tamošnji istražitelji ispituju da li je smrt Srbina povezana sa tovarom kokaina, a ta dva slučaja se za sada vode odvojeno.

"Istraga tužioca, koju koordinira zamjenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za saučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga", dodali su oni.

Mediji u Italiji navode i da je Panić navodno prije smrti svojom krvlju napisao poruku supruzi.

Muškarac je iz Omoljice kod Pančeva, a o njegovoj smrti obaviješten je Generalni konzulat u Milanu. Njih je obavijestila Lučka uprava iz Đenove čim je tijelo pronađeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije