Ministar unutrašnjih poslova Srbije: Nećemo biti parking za migrante

Fena
Ministar unutrašnjih poslova Srbije: Nećemo biti parking za migrante
EPA / Nebojša Stefanović

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u utorak da se, suprotno lažnim informacijama, na teritoriju te zemlje trenutno nalazi oko 6.000 migranata i poručio da su sve institucije u Srbiji spremne da reagiraju i zaštite granice i sigurnost građana ukoliko dođe do značajnijeg migrantskog vala.

"Srbija neće biti parking za migrante niti će u Srbiji netko tobože vraćati iz EU i naselјavati na stotine tisuća migranata. To se pokazalo kao apsolutna laž u prethodne tri godine koliko slušamo te priče, kao što je to i danas apsolutna laž. Svi oni koji već godinama uporno plasiraju ove potpune izmišlјotine grubo obmanjuju građane Srbije u pokušaju da steknu neke sitne političke poene", rekao je Stefanović.

Podsjetio je da migranti u Srbiju najvećim dijelom ulaze neposredno iz Sjeverne Makedonije u koju stižu iz Grčke i iz Bugarske, ali i da se vraćaju u zemlјe iz kojih su došli. Također je istaknuo da je u prethodnim godinama u Srbiji izuzetno mali broj migranata dobio azil, dok je većina nastavila dalјe prema zapadnoj Europi.

"Granična policija, vojska, druge službe sigurnosti i sve institucije Republike Srbije apsolutno su spremne da reagiraju ukoliko dođe do značajnijeg migrantskog vala i zaštite interese naše zemlјe", poručio je ministar Stefanović, objavio je MUP Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije