Ministar financija uvažio zahtjeve studenata o neoporezivanju

Anadolija
Ministar financija uvažio zahtjeve studenata o neoporezivanju
Iznos od 60.600 kuna (8.800 eura) bit će kumulativni godišnji iznos neoporezivog rada za povremeni rad i rad studenata i učenika.

Predstavnici studenata dogovorili su sa ministrom financija da im se ne oporezuje zarada putem student servisa na mjesečnoj razini, nego da se neoporezivi limit postavi na godišnju razinu.

Predstavnici Hrvatskog studentskog zbora (HSZ) na čelu sa predsjednikom HSZ-a Petrom Ramljakom sastali su se danas u Ministarstvu financija sa resornim ministrom Zdravkom Marićom te ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem.

Glavni zahtjev kojega su studenti iznijeli prilikom dolaska u Ministarstvu financija je da se ukine oporezivanje rada preko student servisa na mjesečnoj razini i da se studentima porezne mjere izreknu tek ukoliko ukupna zarada prijeđe određeni godišnji iznos.

Nakon sastanka koji je u Ministarstvu trajao gotovo dva sata, ministar Zdravko Marić obećao je ubrzano, do kraja januara, donošenje Pravilnika koji će odrediti da će 60.600 kuna (8.800 eura) biti kumulativni godišnji iznos neoporezivog rada za povremeni rad i rad studenata i učenika.

Ministar je istaknuo kako je u obzir danas uzeo argumente predstavnika studenata koji se odnose na specifičnost povremenog rada sa elementima sezonalnosti, u kojem postoje mjeseci bez ikakve isplate, kao i mjeseci koji bi prešli prosječnu isplatu izračunati od ukupnog iznosa, a to je 5.050 kuna (670 eura).

Marić je istaknuo kako pravilnik koji regulira studentski odnosno učenički rad zastario jer datira još iz 1996. godine te da su na njemu učinjene tek manje izmjene 2008. godine.

Izjavio je kako je godišnja brojka od 60.600 (8.800 eura) ili 5.050 kuna (670 eura) mjesečno iznos koji je određen uvidom u prosječne zarade studenata te kako su tek rijetki bili oni koji su prekoračili ovaj iznos na godišnjoj razini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije