Ministar Crne Gore objavio fotografije osoba koje su učestvovale u prokopavanju mafijaškog tunela

2
Radiosarajevo.ba
Ministar Crne Gore objavio fotografije osoba koje su učestvovale u prokopavanju mafijaškog tunela
Foto: Printscreen / Ministar Filip Adžić

Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o detaljima privođenja i lociranja onih koji su učestvovali u prokopavanju tunela do Višeg suda u Podgorici.

Filip Adžić je rekao kako su policija i druge službe identificirale osobe koje su učestvovale u prokopavanju tunela.

"Imamo osobe koje su se bavile prokopavanjem tunela i u ovom momentu rekao bih da većina tih osoba dolazi iz Srbije. Svakako su imali pomagače iz Crne Gore. Ono što je značajno i što treba reći je da za četiri osobe imamo podnešene krivične prijave. Imamo dvije prijave protiv NN lica", rekao je Adžić.

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

Kako je naglasio, u toj akciji učestvovali su državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Ervić (1991).

"Imamo najmanje još pet osoba koje su učestvovale u ovom djelu. Nisu svi učestvovali u iskopavanju tunela. Neki su bili logistika, a neki su pružali i drugu vrstu pomoći", jasan je Adžić.

Poručio je i kako su u aktivnostima učestvovale i službe drugih zemalja regije.

"Mogli bismo posredstvom zajedničkih aktivnosti sa službama drugih zemalja da uhapsimo i kako bismo došli do toga da imamo kraj ovog teškog krivičnog djela. Pokazali smo da postoji sinergija institucija, da zajednički djelujemo", rekao je Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore.

Novi detalji u "aferi tunel": Kopači u Crnu Goru stigli iz BiH?!

Novi detalji u "aferi tunel": Kopači u Crnu Goru stigli iz BiH?!

Podsjetimo, kopači tunela koji su od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici iskopali tunel dug 30 metara do zgrade Višeg suda, kako sumnjaju istražitelji, koristili su najmanje još jedan stan u prijestonici Crne Gore.

Kako prenosi portal Borba, utvrđeno je da su "kopači tunela" iz regiona, odnosno sa istog govornog područja, a vjeruje su da su u Crnu Goru ušli iz Bosne i Hercegovine.

"Istražitelji vjeruju da neki od njih nisu uspjeli da napuste Crnu Goru", prenosi Borba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije