Milanović opet o Plenkoviću: Masovni komunikator se uspio junački skljokati

1
Radiosarajevo.ba
Milanović opet o Plenkoviću: Masovni komunikator se uspio junački skljokati
Print Screen / Zoran Milanović i Andrej Plenković

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na Facebooku je opet oštro kritizirao premijera Andreja Plenkovića.

"Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava prijedlog da se “Oluja“ obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe - riječima „mnogi od nas drukčije gledaju na Knin“ - skoro pa ratnim zapovjednikom", poručuje Milanović.

Ističe kako inicijativu da se „Oluja“ slavi i tamo gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke.

"Valjda je važnije slušati njih nego onoga koji se na kninsku Tvrđavu, politički dobro sračunato, prvi put uspeo 2016. kada se uspio čak i junački skljokati. Godinama nakon „Oluje“, osim prve godišnjice 1996., u Kninu se slavilo nije, pobjedu nisu tamo obilježavali ni predsjednik Tuđman ni sami ratni zapovjednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu", tvrdi Milanović.

Ako Plenković zna ko je organizirano tih godina dolazio u Knin, Milanović moli da mu se kaže.

"Ali ne pamtim, a vjerujem ni itko drugi, da se Herojski zec u znak prosvjeda tamo lancima omotao u kolovozu 1997. Jer, nema na svijetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi se on mogao ugurati među one kojima danas tepa „mnogi od nas“", zaključio je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije