Milanović odgovorio Vučiću i Dodiku: Istina je voda duboka. Ne vidi je svako na isti način.

13
Hina
Milanović odgovorio Vučiću i Dodiku: Istina je voda duboka. Ne vidi je svako na isti način.
Foto: EPA / Zoran Milanović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas, 5. augusta u povodu proslave Dana pobjede i 28. godišnjice akcije Oluja da bez hrvatske pobjede ne bi bilo Daytonskog mirovnog sporazuma. 

"Istina je voda duboka. Ne vidi je svako na isti način. Ne vide je jučer u Prijedoru, nažalost. Od svih mjesta, odabrali su Prijedor gdje je ubijeno nekoliko hiljada muslimana i Hrvata 1992. godine i to nije lijepo. Bit ću vrlo blag - to je pogrešno", rekao je Milanović.

Time se osvrnuo na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio u petak u Prijedoru kako je "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Europi nakon Drugog svjetskog rata, dok je čelnik RS Milorad Dodik tu operaciju nazvao udruženim zločinačkim pothvatom za koji je okrivio Hrvatsku, ali i SAD.

Počela operacija "Portugal": Rukometni Zmajevi se okupili u Tuzli

Počela operacija "Portugal": Rukometni Zmajevi se okupili u Tuzli

"Pobjeda je bila velika i bila je teška. Kad govorimo o istini, istina treba biti izrečena u cijelosti. Hrvatska pobjeda je omogućila Daytonski mirovni sporazum, ali to je vrlo defenzivna tvrdnja. Nije ga omogućila, nego ga bez nje ne bi bilo", poručio je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije