Milanović i Vučić nastavili raspravu oko kupusa: "Hoćeš da se takmičiš?"

4
Radiosarajevo.ba
Milanović i Vučić nastavili raspravu oko kupusa: "Hoćeš da se takmičiš?"
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović i Aleksandar Vučić

Kupus je, vjerovali ili ne, i jutros, 18. februara, top tema među predsjednicima nama susjednih država, Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića.

"Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko", napisao je jutros Milanović.

Potom je nastavio bockati kolegu iz Srbije: "A kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija  sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i jučer na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao - prvak svijeta!"

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Sve je počelo kad je Milanović srbijansku politiku nazvao kupusarom, a Vučić mu replicirao u stilu s 'poslat ću ti naš kupus da vidiš kako je dobar' - više o tome čitajte OVDJE.  Naime, Milanović je u petak rekao da Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer se ne može odlučiti hoće li biti proeuropska ili proruska.

"Srbija sama ne zna šta hoće. To nije nikakav hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika. Dosta godina vode politiku izrazito proeuropski, onda izrazito proruski, a narod striže ušima. Nažalost, tako je", naglasio je hrvatski predsjednik.

Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i...

Posted by Zoran Milanović on Sunday, February 18, 2024

Potom je Vučić uzvratio. Rekao je da je srbijanska politika "prava i vrhunska politika" i da bi bilo dobro da i Hrvatska vodi takvu politiku: "Kupusarska politika - odlična politika. Mi volimo kupus, volimo da jedemo, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, još malo mora sačekati, kad dođe sezona futoškog kupusa, poslat ću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika. Daj Bože da i oni takvu vode."

Sad je dobio odgovor Milanovića, pa se komunikacija o kupusu možda i nastavi...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije