Migranti se utopili u rijeci Mrežnici

Fena
Migranti se utopili u rijeci Mrežnici
Foto: EPA-EFE / Policija

Po nalogu karlovačke policije ronioci HGSS-a su u subotu pretraživali rijeku Mrežnicu i u večernjim satima pronašli tijela dvojice nepoznatih muškaraca, a na njihovo utapljanje policiji je ukazala grupa nelegalnih migranata.

Karlovačka policijska uprava saopćila je da su njihovi djelatnici koji rade na poslovima zaštite državne granice Republike Hrvatske u subotu oko podneva u mjestu Svojići kod Barilovića zatekli strane državljane, koji su izjavili da su se na slapovima Mrežnice utopile dvije osobe.

 Policajci su odmah otišli na mjesto događaja, a 15 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) krenulo je pretraživati rijeku

 "U večernjim satima su iz rijeke izvučene dvije nepoznate muške osobe, te se s ciljem utvrđivanja njihovog identiteta i okolnosti stradavanja provodi kriminalističko istraživanje", naveli su iz PU karlovačke. 

Stranci koji su zatečeni na obali Mrežnice, nisu zatražili azil pa je prema njima zaspočeo proces sukladan Zakonu o strancima. To znači da će dobiti rješenje s rokom za dragovoljno napuštanje prostora Republike Hrvatske i Europskog privrednog prostora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije