Medvjed u Sandžaku ubio konja, pa se vratio: Lovci postavili kamere

Radiosarajevo.ba
Medvjed u Sandžaku ubio konja, pa se vratio: Lovci postavili kamere
Sandzaklive.com / Prizor mrtvog konja

U pljevaljskom selu Potkovač, zaseok Đuli medvjed je, prije par dana, u toku noći, upao u dvorište tamošnjeg domaćina Jagoša Drobnjaka i tom prilikom napao konja.

Konj se nalazio oko pedeset metara od kuće. Prema pretpostavkama medvjed je vjerovatno odmah ranio konja, potom je uspio da odvoji ranjenu životinju i na nekoliko stotina metara od seoskih kuća, nakon što ga je usmrtio i pojeo iznutricu, zakopa u zemlju.

Iz Lovačkog društva su kazali da su oni sve preduzeli kako bi zaštitili da ne dođe do ubistva medveda, jer je zaštićen. Tako su lovočuvari postavili kamere na mjesto gde je medved zakopao ubijenog konja, jer je postajala mogućnost da neki od krivolovaca upuca medveda.

- Kamera je snimila kako medved u toku noći dolazi da jede ostatke od konja. Ukoliko bi se desilo da neko pokuša da nezakonito ubije medveda, kamera bi i to snimila i lice koje bi učestvovalo u krivolovu krivično bi odgovaralo, kazao je predsjednik Lovačkog društva Pljevlja, Slavko Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije