Mediji u Srbiji tvrde - braća Hofman navodno plakali u pritvoru: "Nećemo više nikada"

5
Radiosarajevo.ba
Mediji u Srbiji tvrde - braća Hofman navodno plakali u pritvoru: "Nećemo više nikada"
Prtscr / Twitter / Hapšenje braće Hofman

Ljubanu (28) i Miljanu (31) Vidoviću određeno je zadržavanje od 48 sati u Srbiji zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Kako se saznaje iz izvora koji je upoznat sa slučajem, s kojim su razgovarali mediji u Srbiji, braća Hofman su navodno u pritvoru plakali.

"Cvilili su kao djevojčice, molili su za milost", kaže izvor Telegrafa.

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u zasebne ćelije, i sve vrijeme, tvrdi izvor, molili za milost: "Nećemo više nikad, molimo vas."

Podsjetimo, braća Hofman dosojeli su u žižu javnosti nakon što su se na društvenim mrežama pojavili uznemirujući snimci na kojem je jedan od njih maltretirao konobara u jednom ugostiteljskom objektu u Irigu. Oni su prije toga, više puta maltretirali ljude kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije - SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su muškarce osumnjičene da se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i prijetnje.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo. Ostala lica, kao i advokat G. K, nakon obavljenog informativnog razgovora, puštena su kući. 

"Sjedili smo za istim stolom i onda su me greškom priveli sa njima. Oni su dovedeni na informativni razgovor u svojstvu građana, sada čekam da me pozovu kao njihovog branioca ukoliko budu osumnjičeni", poručio je advokat. 

U jednom od poslednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Miljan maltretira konobara, jer se navodno, neprimjereno obraćao njegovoj kćerki. 

Braća Hofman su u žiži pažnje javnosti već danima unazad, od kako su na društvenim mrežama isplivali snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude u Modriči, ali i na Fruškoj Gori.

Ljuban Hofman Vidović je nekadašnji šampion Еvrope u kik-boksu. Pravosuđe bosanskohercegovačkog entiteta RS za njim i bratom Miljanom Vidovićem tragalo je više od četiri godine u okviru istrage o otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine iz maja 2018. godine.

Ljuban se predao u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili zelenaški dug. Okružni sud u Banjoj Luci osudio ga je na godinu dana zatvora. Presuda je u novembru postala pravosnažna, ali ju je Ljuban zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije