Matejev otac dobio poruku koja je probudila nadu da mu je sin živ: Unutra adresa

2
Radiosarajevo.ba
Matejev otac dobio poruku koja je probudila nadu da mu je sin živ: Unutra adresa
Foto: Telegraf.rs / Nenad i Matej Periš

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31 decembra prošle godine, a njegov otac Nenad već 50 dana traži sina i kako sam tvrdi "biće veliko iznenađenje, ako ga živog nađe".

"U utorak mi je stigla poruka sa meni nepoznatog broja. Tu je samo pisala adresa, a pošiljalac mi je tvrdio da ako odem tamo naći ću živog sina jer ga on viđa. U njoj nije pisao grad, pa sam morao da zovem i hrvatsku policiju. Beogradska policija je bila na adresi i u pitanju je jedna stambeno-poslovna zgrada. Međutim, to nije bio Matej.

Ovim putem se zahvaljujem srbijanskoj policiji na profesionalnom radu koji mi uliva poverenje da će mog sina naći", kaže za Telegraf.rs Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Periš je i dalje u Beogradu. Suprugu i dvije kćerke nije vidio skoro dva mjeseca. Kako sam tvrdi, dok je u Srbiji, gaji nadu da će naći sina.

"U kontaktu sam sa policijom. Sve što saznam prosljeđujem inspektorima, od informacija do snimaka. Mogu vam reći da je prošlo 50 dana i da će biti veliko iznenađenje, ako ga nađem živoga. Samo ću ga zagrliti i povesti kući", kaže Periš.

Mladi Splićanin nestao je posljednjeg dana prošle godine kada je u majci kratkih rukava napustio beogradski klub "Gotik". On je tri puta pokušao da zaustavi taksi. Posljednji put je snimljen u blizini Save. Signal njegovog mobilnog telefona uhvaćen je dva i po sata kasnije kod Velikog ratnog ostrva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije