Mašković: "Podgorica treba da podrži rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici"

5
Radiosarajevo.ba
Mašković: "Podgorica treba da podrži rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici"
Foto: Klub odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Podgorice / Miloš Mašković

"Podgorica treba da, u duhu tradicionalno dobrih odnosa sa bratskim Sarajevom, podrži Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici", poručio je predsjednik Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Podgorice Miloš Mašković.

Ovu izjavu je podijelio na platformi X, a u nastavku je prenosimo u cijelosti:

“Vjerujem da će gradonačelnica, ali i predsjednica Skupštine Glavnog grada na ovaj način pokazati da smo svjesni važnosti solidarnosti i zajedničkog djelovanja u promovisanju istine, pravde i mira.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Razumijemo moralnu, ljudsku i profesionalnu odgovornost koju ovaj poziv nosi, zbog čega snažno podržavamo inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, da se pridružimo i podržimo Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici”, napisao je Mašković u objavi na mreži X.

Ovo je, prema njegovim riječima, prilika da kao pobratimski gradovi “stanemo rame uz rame u sjećanju na žrtve i u borbi protiv zaborava”.

“Čime potvrđujemo našu predanost zajedničkim vrijednostima i pravdi. Očekujemo da će naša podrška biti još jedan korak naprijed ka izgradnji trajnog mira i boljeg svijeta za sve nas”, stoji u objavi Maškovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije