Policija prijavila Marka Skeju zbog uzvikivanja “Za dom spremni” u Kninu

3
Radiosarajevo.ba
Policija prijavila Marka Skeju zbog uzvikivanja “Za dom spremni” u Kninu
FOTO: Screenshot / Marko Skejo

Nekadašnji ratni komandant Devete bojne Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) Marko Skejo i ove godine je na obilježavanju godišnjice akcije "Oluja" u Kninu uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Zbog toga je, Šibensko-kninska policija u četvrtak obavijestila kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv njega, ne navodeći njegovo ime i prezime.

"Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tokom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", stoji u saopćenju.

Također su naveli kako su policijski službenici, na osnovu odredbi Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

"Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog, policija je protiv 65-godišnjaka, Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", zaključuje se u saopštenju MUP HR, prenosi Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije