Manijaka koji je napadao Splićanke povezuje se i s nestankom njegova djeda

0
Radiosarajevo.ba
Manijaka koji je napadao Splićanke povezuje se i s nestankom njegova djeda
Foto: Nestali.hr / Aleksandar i Miloš Nišević

Aleksandar Nišević, 28-godišnjak iz Gline, koji je subotu ujutro na splitskim Firulama i Blatinama staklenom bocom i kamenom brutalno i bez ikakvog povoda napao dvije žene, posljednjih se mjeseci na splitskom području svima predstavljao imenom Stipe Bilić.

Očito je mislio da će imati puno manje problema u komunikaciji s ljudima ako kaže da se zove Stipe, a ne Aleksandar, iako nije imao nikakve dokumente s tim izmišljenim imenom, piše Slobodna Dalmacija.

Aleksandra su u subotu poslijepodne na području Gornje Podstrane uhvatili pripadnici Specijalne policije Split, koji su ga primijetili u kamenolomu u Srinjinama kako se penje po brdu. Četiri specijalna policajca brzo su se rasporedila u formacijiu i krenula češljati brdo u potrazi za bjeguncem, očekujući da će ga netko od njih u tom "češljanju" uhapsili.

Tvrdi da mu je sve namješteno

No, kad su došli do vrha brda, iznenadili su se jer bjegunca nisu našli, a onda su ga ugledali kako sjedi na vatrogasnom putu dvjestotinjak metara niže. Javili su svojim kolegama gdje se nalazi, a jedan od specijalaca mu se uspio neopaženo prišuljati na dvadesetak metara udaljenosti.

Kad je viknuo: "Stoj, policija!", bjegunac je skočio kao oparen i pobjegao prema ruševnim i napuštenim kućama na tom području.

Policajci su odmah pohitali za njim te su ga, uspjeli uhvatiti nakon što je nogom razbio vrata jedne kuće, u kojoj su bile tri žene, te je, vidjevši da mu je policija za petama, pobjegao preko ograde i sakrio se u grmlju. Tamo su ga pripadnici splitske Specijalne jedinice i zatekli, te je bez pružanja otpora pred uperenim oružjem poslušao njihovu zapovijed, legao na pod i stavio ruke na leđa, te je vezan lisičinama i uhapšen.

Nakon što je ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio dva pokušaja ubistva, sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Nišević je cijelo vrijeme pokušavao uvjeriti istražitelje da na snimkama nije on i da mu je sve namješteno.

Već je poznato da je Nišević od 2014. godine do danas čak trinaest puta osuđivan, što uvjetno, što na zatvorske kazne, te da ima i dvije optužnice iz 2020. godine za krađe i teške krađe.

No, kako Slobodna Dalmacija saznaje, policija Sisačko-moslavačke županije, pod koju spada i područje Gline, smatrala ga je "osobom od interesa" za puno ozbiljnije kazneno djelo od krađa, odnosno sumnjali su da je povezan s nestankom svoga djeda Miloša Niševića iz sela Roviška.

Više o ovome slučaju pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije