Majka koja je izgubila sina u potresu: San mu je bila kuća na brdu, koštala ga je...

0
Radiosarajevo.ba
Majka koja je izgubila sina u potresu: San mu je bila kuća na brdu, koštala ga je...
Foto: Radio Mrežnica / Majska Polja

Nije što je moj, ali bio je divan mladić, primjer dobrog djeteta. Majčino srce milo, zašto, u suzama je pričala Suzana Oljača Bakrač iz Majskih Poljana u Hrvatskoj, pokazujući slike sina Darka Kozića (20) kojeg su u petak pokopali na glinskom groblju, piše Radio Mrežnica.

Na njega se 29. decembra u strašnom potresu srušila cijela kuća. On je jedan od petero poginulih iz Majskih Poljana. A kako je njegova majka ispričala, ovdje je kupio kuću jer je htio živjeti na lijepom mjestu, okružen šumom.

Gospođa Suzana hrabra je žena, majka koja stoički podnosi najteži životni trenutak. Dok s njom razgovaraju novinari Radija Mrežnice u dvorištu obiteljske kuće, neka čudna tišina obavija Majske. Reže je samo majčin poluglas i priča o Dakiju, kako su ga zvali.

"Zaposlio se kod Sherifa čim je postao punoljetan, iako je završio za konobara, kaže mama i odmah pokazuje sinovu sliku u konobarskoj odori. Znao je što želi, imao je ogromnu snagu za život i bio veliki borac", niže majka priču.

Njen Darko doista je bio rijedak primjer mladića koji je brzo odlučio život uzeti u svoje ruke. Odlučan da se osamostali, podigao je lani kredit i kupio kuću ni 3 kilometra dalje od majčine, uređivao je, živio i u njoj se družio s prijateljima, dijeleći je s mlađim bratom Dariom.

Pitala ga je majka i zašto ne kupi kuću u Glini jer bi mu bilo bolje, a njegov odgovor bio je: “Neću, mama. Želim živjet’ na selu, kakva Glina, kakav grad, ‘oću kuću na brdu, da bude okolo šuma, da bude na lijepom mjestu”.

I upravo takvu pronašao je u Majskim Poljanama, kupio je i počeo uređivati. Na kraju ga je kuća koja je u trenu pala kao domino kocke, koštala života.

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije