Bravo / Hrvatska policija se zahvalila Bosancima: Hvala što ste bili uz nas

12. 01. 2021. u 11:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske uputilo je zahvalnicu sarajevskim policajcima koji su putem udruženja "Prva brigada policije Stari Grad", na čijem je čelu Alija Jašarević, poslali humanitarnu pomoć za kolege s područje Petrinje i Gline koje su pogođene katastrofalnim potresom.

“Za vrijeme tijekom kojeg se još uvijek nismo uspjeli oporaviti od potresa koji je u ožujku 2020. godine pogodio Grad Zagreb i okolicu, ovaj najnoviji i još razorniji, 29. prosinca s epicentrom kod Petrinje, pogoršao je već lošu situaciju i to u doba dok se Republika Hrvatska, kao i ostatak svijeta, suočava s pandemijom Covid-19.

Uz neprežaljene ljudske žrtve i ogromnu materijalnu štetu na pogođenim područjima ova nesretna prirodna katastrofa uveliko je otežala ne samo policijski posao već i svakodnevnicu policijskim službenicima osobno pogođeni njezinim posljedicama.

Pismo zahvale iz Hrvatske - undefined

Printscreen: Pismo zahvale iz Hrvatske

Upravo zbog navedenog razloga, spoznaja da naše kolege, partneri i prijatelji iz susjedne nam BiH u ovim teškim vremenima uz sve nas, a ponajprije policijske službenike kojima je u ovim trenucima to najpotrebnije, daje nam dodatnu snagu i motivaciju za prevaldavanje ove nepogode.

Razumijevanje, solidarnost i podrška u ovim teškim trenucima od velikog nam je značaja te izrazito cijenimo humanitarnu pomoć koju je udruženje ‘Prva brigada policije Stari Grad’ dala kolegama s područja Petrinje i Gline. Ovom prilikom, dopustite mi, da Vama kao i svim članovima udruženja, na tome iskreno i od srca zahvalim u osobno ime, ali i u ime cjelokupne hrvatske policije”, navodi se u pismu zahvale koje je uputila načelnica Ureda direktora policije MUP-a RH Adrijane Bago.

Samir Mirvić, Bosanac o kojem se priča - undefined

Foto: Privatni album: Samir Mirvić, Bosanac o kojem se priča

Podsjetimo, jučer je u regionu odjeklnula ekskluzivna priča portala Radiosarajevo.ba o Samiru Mirviću, komandiru Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je sa zemlje podigao zastavu Hrvatske koja je bila u blatu u razrušenoj Petrinji.

Samir je za naš portal otkrio detalje posjete policajaca iz Sarajeva kolegama u Petrinji i Glini, te podvukao da je akcija pomoći krenula upravo od Alije Jašarevića.

"Akciju pomoći je organizovao Alija Jašarević, njegovo udruženje veterane brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim učestuvuje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj", priča Mirvić za portal Radiosarajevo.ba, koji je nakon teksta na našem portalu postao regionalna zvijezda o kojoj svi pišu i pričaju na društvenim mrežama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)