Magazinović: Ono što će se u nedjelju dešavati u CG usmjerit će dešavanja u regiji

0
Radiosarajevo.ba
Magazinović: Ono što će se u nedjelju dešavati u CG usmjerit će dešavanja u regiji
Foto: Arhiv / Saša Magazinović

Zastupnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović komentirao je na mrežama dešavanja na uzvareloj političkoj, vjerskoj i ukupnoj društvenoj sceni u Crnoj Gori.

Sve je napetija situacija u Crnoj Gori kako se bliži sljedeća nedjelja, 5. septembar kada bi na Cetinju trebalo da bude formalno imenovan novi Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

"Ono što će se u nedjelju u Crnoj Gori desiti ili neće, dugoročno će usmjeriti dešavanja u regiji. Zbog toga, neka je vječna Crna Gora", napisao je Magazinović na Twitteru.

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sopćio je sinoć da će Vlada Crne Gore učiniti i čini sve u skladu sa svojim nadležnostima da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija.

On je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao da ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori protesta.

Prema sigurnosnoj procjeni nadležnih organa u Crnoj Gori, u nedjelju 5. septembra, kad je na Cetinju planirano ustoličenje mitropolita Joanikija, mogu desiti događaji sa povećanim rizicima.

O kako ozbiljnoj situaciji se radi svjedoči činjenica da je, kako piše crnogorski portal Gradski.me, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice “Danilo I” Vladimir Pavićević u Cetinju donio odluku da se svi prijemi pacijenata koji nisu hitni, a koji su planirani su za taj datum, odlože.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije