Lufthansa prekida promet prema skoro svim aerodromima u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Lufthansa prekida promet prema skoro svim aerodromima u Hrvatskoj
Foto: Lufthansa / Ilustracija

Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od oktobra više ne saobraća na svoje dvije sezonalne linije: iz Münchena prema Puli i Zadru.

"Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije, odnosno smanjene potražnje", piše portal Croatian Aviation.

Kompanija će u oktobra imati sedam aktivnih linija prema hrvatskim aerodromima, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju sedmičnih letova prema hrvatskim odredištima.

Linija Frankfurt - Dubrovnik prometovat će jednom sedmično, subotom, do 17. oktobra. Lufthansa je na ovoj liniji u augustu prometovala 3, a u septembru 2 puta sedmično.

Linija München - Dubrovnik prometovat će četiri puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, do 24. oktobra.

Linija Frankfurt - Split prometovat će jednom sedmično, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala 4 puta tjedno u kolovozu te 3 u septembru.

Linija München - Split prometovat će četiri puta sedmično, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, do 24. oktobra.

Linija Frankfurt - Zadar prometovat će jednom sedmično, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na septembar te dva u odnosu na august.

Linija Frankfurt - Pula prometovat će do 17. oktobra, jednom sedmično, subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na seprtembar te dva u odnosu na august.

Linija München - Zagreb prometovat će do 17. oktobra 5 puta sedmično; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta sedmično, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim aerodromima ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja sedmičnih letova na liniji München - Zagreb.

Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik - Frankfurt, Split - Frankfurt te Split - München u zimskom redu letenja ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije