Oluja okretala avione kao da su igračke: Pogledajte haos u Zagrebu

3
Radiosarajevo.ba
Oluja okretala avione kao da su igračke: Pogledajte haos u Zagrebu
FOTO: Facebook / Oluja napravila ogromnu štetu

U subotu u večernjim satima područje Zagreba pogodilo je jako nevrijeme. Uz obilan pljusak i grmljavinu padala je i tuča, a puhao je olujan vjetar.

Informacije o počinjenoj šteti tek su počele pristizati, a kakve je posljedica nevrijeme ostavilo u Lučkom zorno svjedoče fotografije koje je na Facebooku objavila Hrvatska udruga kontolora letenja.

Hangar u kojemu su bili avioni je neprepoznatljiv, siloviti vjetar raznio je krov i znatno oštetio konstrukciju hangara.

Dijelovi konstrukcije oštetili su avione u hangaru, a letjelice na pisti završile su na krovu, piše Jutarnji list. 

Iz Ravnateljstva civilne zaštite potvrdili su da je materijalna šteta prouzročena na dva krova porodičnih kuća u Ježdovcu, gdje je oštećen i hangar Aerokluba Zagreb i prevrnuto nekoliko manjih aviona.

Zabilježeno je i rušenje nekoliko stabala na saobraćajnice.

Portal Avioradar saznaje da su oštećena 3 zrakoplova, od kojih je dvije Cessne olujni vjetar prevrnuo (Cessna 150 9A-DEY i Cessna 172 9A-DMJ), dok je još jedan avion (Piper PA-18 Super Cub; 9A-DBS) stradao prilikom djelomičnog urušavanja krova i vrata hangara Aerokluba Zagreb.

U istom hangaru je zbog rušenja krovnih ploča stradala i motorna jedrilica Scheibe SF.25B Falke reg. oznaka 9A-DGZ. Dodatno, 4 vojna helikoptera Mi-171 su trenutno neoperativni zbog oštećenja rotora.

Uz sve navedeno, nevrijeme je oštetilo i benzinsku šumpu, dok je na hangaru Delta Aira vjetar otkinuo platno i djelomično urušio nosivu konstrukciju.

Također, na hangaru MUP-a vjetar je dignuo krov. Tijekom noći na aerodromu su intervenirali i vatrogasci, koji su ispumpavali veliku količinu oborinske vode sa stajanke, piše Avioradar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije