Čudan kurs / Loša slika o hrvatskom turizmu: Evo koliko kuna je dobio za 100 eura

13. 07. 2020. u 10:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iako je kurs eura 7,52 kune, u jednoj mjenjačnici na Krku to je kudikamo manje.

Uvjerio se u to jedan Nijemac koji je, kako se vidi iz računa koji je ustupio portalu Fenix-magazin.de, u subotu, 11. jula za 100 eura u PJ. u ulici Josipa J. Strossmayera na Krku dobio svega 610 kuna (158 KM).

Nijemac je Fenixovu novinaru ustupio i potvrdu o mijenjaju eura u kune, a iz koje se vidi i broj potvrde o otkupu te ime blagajnika.

Razgovarajući s turistima na Krku, novinar je ispred sporne mjenjačnice od gostiju doznao kako se sličan slučaj dogodio i u Rijeci.

"Vidio sam kako su u jednoj mjenjačnici jednom njemačkom dječaku promijenili 200 eura pokursu od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti te se na kraju i posvađao s radnikom mjenjačnice. Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći, ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.

"Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerojatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj. Pogotovu je to loše sada u vrijeme korona-krize, kada Nijemci pozivaju svoje goste da ostanu doma ili odmor provode u Njemačkoj, zaključuje portal.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA