Novi Sad: Hrabri policajci spriječili lopova u krađi novogodišnjih paketića

Radiosarajevo.ba
Novi Sad: Hrabri policajci spriječili lopova u krađi novogodišnjih paketića
Saobraćajni policajci iz Novog Sada Nenad Ljubišić i Milan Vlaisavljević spriječili su nesvakidašnju krađu u centru grada i postali heroji mališana čije su novogodišnje paketiće spasli.

Policajci su dok su se vraćali sa smjene u stanicu, primijetili veliku gužvu na platou ispred kina.

"Krenuli smo nazad u stanicu da završimo smjenu i vozili se Bulevarom Mihajla Pupina, kada smo vidjeli veliku gužvu. Odmah smo se zaustavili, sve ih razdvojili i naredili im da legnu", kaže Ljubišić.

Tek pošto su smirili situaciju i savladali lopova, primijetili su da je on htio ukrasti novogodišnje paketiće.

"Ljudi misle da saobraćajci samo pišu kazne, ali mi reagiramo uvijek i u svakoj situaciji, to je naša obaveza i kad smo na dužnosti i kad nismo", kaže Ljubišić.

yUnktkqTURBXy9mYTc0MzA3OTEwZTRmYTNiMWZlNjU4OThhMDU2YmIxMS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA.jpg - undefined

Velika drama počela je tako što je Đula L. (31) od jednog osamnaestogodišnjaka pokušao ukrasti 16 novogodišnjih paketića koje je momak čuvao na ulici. On je, kako pišu srbijanski mediji, prišao i pokupio kese s paketićima, nakon čega je pobjegao.

Ni momak koji je čuvao paketiće nije mogao dopustiti da oni budu ukradeni i krenuo je za lopovom, a kada ga je sustigao, Đula ga je dva puta udario.

U tom trenutku naišli su policajci koji su lopova uhapsili.

"Tek kad smo sve završili, vidjeli smo da je riječ o paketićima. Tako nešto nikada ranije nam se nije dogodilo", rekao je Vlaisavljević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije