Srbijanski mediji objavili nove informacije o telefonu nestalog Mateja

2
Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji objavili nove informacije o telefonu nestalog Mateja
Foto: RAS Srbija / U toku potraga za mladićem

Signal mobilnog telefona Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao prije 12 dana u Beogradu, posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav, tvrde danas srbijanski mediji.

Dalje navode, nezvanično, kako se vjeruje da je telefon bio u Matejevom džepu kada i ako je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi - navodno je posljednji signal uhvaćen oko kilometar i po nizvodno.

Potraga je, međutim, otežana jer voda na tom mjestu nije toliko duboka, ali su riječne struje veoma snažne.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Kako je rekao izvor iz istrage, policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom dijelu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. decembra bez ikakvog razloga, sav u panici, istrčao iz kluba Gotik u Beton hali i nestao bez traga.

"Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba, oko 1.40 poslije ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana Savanova" kazao je izvor i dodao:

"Bazne stanice su registrovale signal njegovog telefona na tom mjestu, a potom je signal lociran nizvodno kod Velikog ratnog ostrva, gdje se izgubio."

Prema njegovim riječima, riječna policija i ronioci pretraživali su Savu od Beograda na vodi do ušća, ali bez rezultata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije