Pogledajte kako srbijanska policija termovizijskim kamerama traži Mateja

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako srbijanska policija termovizijskim kamerama traži Mateja
Foto: Instagram / Potraga za Matejom nastavlja se i termovizijskim kamerama

Usprkos snijegu i lošim vremenskim uvjetima, potraga za nestalim Matejem Perišem traje i deseti dan.

Pripadnici MUP-a Srbije Mateja traže i termovizijskim kamerama Mreže za opasnost Srbije.

Termovizijske kamere aktivirane su u pretrazi napuštenih objekata. Ove se kamere koriste u potrazi za osobom koja je živa, u slučaju da se krije ili da je zarobljena u nekom objektu, piše RTL

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Ja sam siguran da će MUP Srbije provjeriti sve, da dođemo svi zajedno do Mateja. Zahvaljujem svim ljudima i u ovim blagdanskim danima. Božić je, treba se nadati. Ja se nadam i ostajem tu", poručio je Nenad Periš, otac nestalog mladića i rekao da ostaje u Beogradu sve dok njegov sin ne bude pronađen.

27-godišnji Splićaninom Matejem Perišem nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, te mu se od tada gubi svaki trag.

Danas se oglasila i njegova djevojka, koja je otkrila da joj nikada nije odgovorio na poruku koju mu je poslala noć prije nego što će biti prijavljen nestanak.

"Poslao mi je video u poruci, ali ja sam bila na poslu i mobitel mi je bio isključen. Kad sam se oko ponoći vratila kući, odgovorila sam na tu poruku i otišla spavati. Probudila sam se u sedam ujutro i vidjela da mi nije poslao poruku za laku noć, što uvijek i čini. Poslala sam mu poruku: 'Je li sve ok?', odgovora nema...", kazala je ona za Kurir.

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije