Ljubavna priča Davora i Meri: Upoznali su se u studentskom domu, u braku su bili 29 godina

0
Radiosarajevo.ba
Ljubavna priča Davora i Meri: Upoznali su se u studentskom domu, u braku su bili 29 godina
Foto: RTL / Davor Andorčec

Natjecatelj 'Večere za pez' i 'Superpara', Davor Andročec, preminuo je u saobraćajnoj nesreći u 51. godini. 

Podsjetimo, Davor Andročec, kandidat kandidat RTL-ova kulinarskog showa "Večera za 5 na selu" i "Superpar", život je tragično izgubio u nesreći u petak poslijepodne, 25. augusta, u mjestu Kaoci u Bosni i Hercegovini, o čemu je portal Radiosarajevo.ba već pisao. 

Davor se u 'Superpar' prijavio sa suprugom Meri, s kojom ima četvero djece. Također imaju dvoje unučadi, a Davor se u emisijama predstavio kao strastveni bajker. Publiku je oduševio svojim vedrim i mladenačkim duhom. Davor i Meri u braku su bili 29 godina, a upoznali su se u studentskom domu. Zajedno su živjeli u Staroj Gradiški. 

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

"Naša ljubavna priča je krenula poput Romea i Julije, na balkonu moje sobe u osječkom domu. Vratio sam se s vikend-dopusta od kuće i ponio sa sobom gusti sok od koprive koji je spremila moja baka, pozvao sam moju Dalmatinku i pitao je želi li probati taj sok. Postavila je pitanje hoće li je žariti jezik jer je to kopriva i to sam iskoristio da dođe, proba i uvjeri se da ta kopriva neće ništa, ali sam zato ja bio taj koji je žario", ispričao nam je Davor u aprilu kako su se upoznali.

Kod supruge su ga prvo privukli osobnost i, kako je govorio, dalmatinski temperament. 

Enis Bešlagić oprostio se od preminulog Davora: 'Volio je svoju Meri i živio za unuke, djecu i raju'

Enis Bešlagić oprostio se od preminulog Davora: 'Volio je svoju Meri i živio za unuke, djecu i raju'

"Ona je prvenstveno jedan veliki prijatelj, odlična majka i savršena baka, super baka! Njena dobrota i razumijevanje su, mogu slobodno reći, beskonačni", rekao je tada. 

S Meri ga je povezivala i ljubav prema vožnji. Davor je sa 18 godina otišao u rat, a tada trudna Meri ga je čekala. Nakon njegova povratka vjenčali su se i na isti dan dobili prvo dijete, piše 24sata.hr.

"Vjenčanje nam je bilo nezaboravno. Samo dva sata nakon braka ja odlazim u rodilište. Tako da smo u samo nekoliko sati postali supružnici i roditelji naše prve djevojčice. Naš sretan datum je 24. juni, koji danas slavimo, i to troduplo. Naše vjenčanje, rođendan naše kćeri i isto tako i njeno vjenčanje, jer se i ona udala na taj datum", rekla je Meri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije