Lice monstruma koji je brutalno mučio mladića i prenosio uživo na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Lice monstruma koji je brutalno mučio mladića i prenosio uživo na Facebooku
Mladi 26-godišnji Slovenac iz okolice Krškoga, kojeg su brutalno mučili i ponižavali dvojica napadača koji su snimku o tome objavili na Facebooku, umro je u utorak u Kliničkom bolničkom centru (UKC) u Ljubljani.

Mladić je preminuo od teških povreda glave, potvrdili su bolnički izvori, a prenose slovenski mediji.

Okrutni napad dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak na travnjaku u blizini naselja Podbočje kod Krškoga, a policija je utvrdila da su se napadači i žrtva poznavali a prije tragedije čak i zajedno pili u gostionici.

Tragičan događaj zgranuo je Sloveniju, posebno zato jer su počinitelji sve snimali, te je skoro polusatnu torturu na Facebooku pogledalo skoro 250 hiljada ljudi, među njima i mnogo mladih, piše Fena.

Policija je napadače, stare 20 i 29 godina, brzo uhvatila, određen im je pritvor i prijete im visoke zatvorske kazne. Još istražuju motive napada.

Jedan od njih je i 20-godišnji Aleš Olovec. Na snimku se vidi kako on u noći s nedjelje na ponedjeljak na mjesto zločina vodi još jednu osobu (navodno mladića po imenu Martin Kovač) kako bi snimili mučenje Andreja.

Na snimci se vidi brutalno iživljavanje Aleša nad žrtvom, čuje se kako nesretni mladić hropće i jedva diše, a Aleš udara njegovo polumrtvo tijelo govoreći: "Vidiš kako sam dobar, ne želim da se ugušiš. Pogledaj se kako izgledaš, prasac jedan. Pogledaj se kakav si. Pogledaj moje ruke, zbog tebe su krvave, zbog tvojih usta i onoga što si rekao", prenosi Index.hr.

Nakon brutalnog iživljavanja dvojica monstruma ostavili su mladića da umre, a policija ga je pronašla upravo zahvaljujući snimci na Facebooku i anonimnoj dojavi. Pronašli su ga na rubu smrti. Preminuo je jučer u ljubljanskoj bolnici.

Monstrumi su uhapšeni i zadržani su u pritvoru.

Navodno je među njima izbila svađa, najprije je došlo do psovki, a onda i nekontroliranog nasilja, čemu je kumovao i alkohol. Slovenski psiholozi i stručnjaci za društvene mreže ovaj su slučaj naveli kao ilustrativan za ukazivanje na potencijalne opasnosti širenja viralnog nasilja koje privlači pozornost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije