Kupila pile na pijaci pa se zgrozila kada ga je rasjekla: 'Zna li neko šta je ovo, užas!'

0
Radiosarajevo.ba
Kupila pile na pijaci pa se zgrozila kada ga je rasjekla: 'Zna li neko šta je ovo, užas!'
Foto: Pixabay / Ilustracija

Novosađanka objavila na društvenim mrežama užasan prizor koji je doživjela nakon kupovine piletine na Ribljoj pijaci u Novom Sadu.

Na društvenim mrežama objavila je fotografiju pilećeg filea koje je njena kćerka kupila na Ribljoj pijaci. Kada je rasjekla komad mesa iznenadila se onim što je vidjela unutra.

"Kćerka kupila pile danas na Ribljoj pijaci kod registrovanog prodavača, gdje uvijek kupuje. Da ga isječe, kad. Zna li neko što je ovo?! Što nam ovo rade ljudi moji?!", napisala je ona na Twitteru uz priloženu fotografiju koja je izazvala reakcije brojnih korisnika.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Na prvi pogled izgleda kao da je u pitanju nekakvo punjenje filea, međutim, jedan korisnik društvenih mreža objasnio je da u pitanju bolest zelenih mišića zbog prebrzog tovljenja.

Dodao je da je meso neispravno jer je u pitanju infekcija i da ga se treba obavezno vratiti i prijaviti inspekciji.

U komentarima su napomenuli da ovakvo stanje mesa može nastati i kad se meso više puta odmrzava i zamrzava.

"Ako je pileće bijelo meso iznutra zelene boje, to ukazuje na prisutnost bakterije Pseudomonas fluorescens u mesu. Ova bakterija može se pojaviti kada se meso dugo skladišti na temperaturama između 4°C i 10°C, ili ako se meso ne skladišti na dovoljno niskim temperaturama…", napisao je jedan pratitelj u komentarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije