Korone kao da nema: Policija prekinula veliku studentsku zabavu

0
Radiosarajevo.ba
Korone kao da nema: Policija prekinula veliku studentsku zabavu
Foto: Dnevnik.hr / Sa okupljanja studenata

Veliko okupljanje i vikend provod u Zagrebu kod studentskog doma bio je povod za preventivnu akciju policije.

Zbog kršenja epidemioloških mjera i zabrane okupljanja više od 25 osoba na otvorenom, policajci su po dojavi građana došli na mjesto okupljanja i zamolili okupljene da se raziđu, što su oni i učinili, saznaje Nova TV iz zagrebačke policije.

Kršenja mjera bilo je i u Slavoniji i u Primorsko-goranskoj županiji gdje je policija kaznila vlasnika kafića koji je radio unatoč zabrani, a u mjestu kraj Rijeke zatečeno je više osoba koje su se okupile i konzumirale alkohol.

Zagrebačka policija podnijela kaznenu prijavu protiv 29-godišnjakinje vlasnice kafića zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti. 

Kako su saopćili, sumnja se da je 4. februara prekršila propisane mjere otvorivši za poslovanje ugostiteljski objekt u kojem su policijski službenici i službenici Civilne zaštite, zajedno s državnim inspektoratom, oko 14.40 sati zatekli 10 osoba koje su konzumirale pića u objektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije