Slikarica iz Crne Gore spremala ubistvo, a u njenoj kući pronađen i arsenal oružja

Radiosarajevo.ba
Slikarica iz Crne Gore spremala ubistvo, a u njenoj kući pronađen i arsenal oružja
Barska policija uhapsila je privatnu preduzetnicu i slikaricu Danijelu Kisić Petrović (65) i spriječila likvidaciju u tom gradu, pišu crnogorski mediji.

"Službenici Centra bezbijednosti Bar su u akciji koju su danas izveli uhapsili Kisić Petrović (65) iz Bara, nakon što su u stanu koji koristi u Baru pretresom pronašli i oduzeli arsenal oružja i municije a koji su, shodno operativnim podacima po kojima su policijski službenici postupali, bili namijenjeni izvršenju nasilnog krivičnog djela", navode iz UP. 

Naime, službenici CB Bar su, postupajući shodno operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru, od nadležnog sudije za istragu pribavili naredbu za pretres stanova i drugih prostorija koje koriste Kisić (65) i njen sin Kristofor Petrović (30), prenosi Blic.

Pretresom njenog stana u naselju Mitrovica su pronađeni i oduzeti automatski pištolj škorpion s tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke sa sedam komada municije u njemu, preko 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomka i lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja i tri pečata i štambilj za koje se sumnja da su falsifikati.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem osumnjičena je uhapšena i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno oružje i eksplozivnih materija.

Oružje, municija i druge stvari i predmeti bit će upućeni u Forenzički centar radi veštačenja.

Policija je pretresala i kuću Kisić Petrović koja se nalazi na Utjehi.

Kisić Petrović je od ranije poznata policiji, a navodno stoji iza nekoliko paljenja automobila i postavljanja eksploziva na kuću jednog Baranina.

Kisić Petrović je u žiži javnosti godinama zbog brojnih podnesenih tužbi protiv sugrađana. Ona ima slovenačko državljanstvo, a porijeklom je iz Bara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije