Prisjela im Nova godina u Tunisu: Srbijanski turisti jedva izvukli živu glavu

Radiosarajevo.ba
Prisjela im Nova godina u Tunisu: Srbijanski turisti jedva izvukli živu glavu

Grupa srbijanskih turista koja je odlučila da dočeka Novu godinu u Tunisu dugo će pamtiti to putovanje, ali ne po lijepim, već po ružnim scenama i incidentima koji su prijetili da se pretvore u ozbiljan sukob, javlja RTS.

U hotelu sa pet zvijezdica, gosti su očekivali vrhunski novogodišnji provod i nisu ni slutili da će prije ponoći morati da bježe iz restorana pred policijom.

Gosti iz Srbije su prvo razočaranje doživjeli i prije nego što su ušli u salu, jer umjesto u 20 sati domaćini su ih pustili da uđu tek dva sata kasnije zbog velike gužve, a kada su konobari počeli da im donose ohlađenu večeru, nezadovoljni gosti iz Alžira već su uveliko lupali kašikama o sto.

srbijanski_turisti_tunis_2.jpg - undefined

"Haos koji se završio općim demonstracijama i na kraju upadom specijalaca i policije naoružanih automatskim puškama i pendrecima. U jednom momentu, u hotelu smo doživjeli pravi stampedo. Ljudi su preskakali fotelje u foajeu i velika nesigurnost se osjećala u svakom uglu hotela" ispričala je Vesna Važić iz Beograda.

Stojimir Matović iz Pančeva kaže da su mlatili sve redom.

"Utrčali su i mlatili sve redom, koga su stigli. Video sam bar 4-5 osoba koje leže na podu, a između ostalog i jednu ženu sa dvoje dece koja vrišti i zapomaže", kaže Matović.

U stampedu koji je uslijedio, niko od gostiju iz Srbije nije ozbiljnije povrijeđen, ali umjesto lijepog provoda, Novu godinu su dočekali gladni i žedni u svojim sobama, a Maja Matović i sa modricom na leđima.
Grupa turista iz Srbije koja se tek vratila iz Tunisa uputiće žalbu agenciji "San Lajn".

U toj agenciji kažu da su neprijatno iznenađeni tim događajima i da će od direktora hotela tražiti objašnjenje, a u ponedeljak će se i zvanično oglasiti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije