Krijumčar migrante ostavio u Hrvatskoj uvjeravajući ih da je preko Slovenija

Radiosarajevo.ba
Krijumčar migrante ostavio u Hrvatskoj uvjeravajući ih da je preko Slovenija

Mještani koji stanuju uz brzu cestu u karlovačkom naselju Rakovac u srijedu, 7. juna, kasno navečer, pozvali su policiju jer su uočili skupinu migranata kako pješače autocestom.

Karlovački policajci su ubrzo stigli, zaustavili i odvezli migrante među kojima su bila i djeca. Naime, ovo se događalo već nekoliko puta – karlovačka policija presreće kolonu migranata koja se kreće noću po cesti D1, piše Večernji list. I nije prvi put da policija nalazi migrante u karlovačkom naselju Turanj gdje ih nerijetko dovezu krijumčari koji ih pokupe na granici s Bosnom i Hercegovinom te ih ostave na pola puta do Slovenije, uvjeravajući ih da je do granice sa Slovenijom još malo.

Večernji list navodi da je krijumčar nesretne migrante ostavio na cesti na Turnju, pored rijeke i rekao im da je to Kupa, a preko rijeke Slovenija, pa su se migranti zaputili brzom cestom prema Karlovcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije