Kosovski specijalci upali u manastir u kojem su napadači: U toku akcija kosovske policije

21
Radiosarajevo.ba
Kosovski specijalci upali u manastir u kojem su napadači: U toku akcija kosovske policije
Foto: Printscreen / Ulazak specijalaca u manastir

Kosovski specijalci upali su u manastir Banjska gdje se skrivaju napadači koji su jutros ubili jednog kosovskog policajca.

Prema pisanju kosovskih medija, u narednih sat vremena akcija kosovske policije bi trebala biti okončana, a pronađena je velika količina oružja.

Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmjene vatre, potvrđeno je ubistvo tri napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Kao posljedica napada, jedan službenik policije Policije Kosova je zadobio uglavnom lakše povrede.

"Tokom policijskih akcija u jednoj stambenoj lokaciji koju su koristili napadači pronađena je logistička oprema, sumnjiva vojna oruđa, vojna uniforma, kao i oružje i municija različitog kalibra.

Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, zaustavile četvoricu osumnjičenih kod kojih su zatečeni u nedozvoljenom posjedu radio-veza, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, gdje će sve dalje radnje nad njima biti preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio-veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme", saopšteno je iz kosovske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije