Kontroverznom Mostarcu uzvratile trudnice, on sad kaže: Sve su lijepe

Radiosarajevo.ba
Kontroverznom Mostarcu uzvratile trudnice, on sad kaže: Sve su lijepe
Foto: HRT / Nino Raspudić

Kontroverzni Mostarac Nino Raspudić nova je uzdanica Mosta. Svoj ulazak u politiku, u kojem se nagađalo mjesecima, službeno je objavio u emisiji Nedjeljom u 2. Tamo se odmah požalio tretmanom medija, a između ostaloga i objavom njegovih i fotografija njegove supruge. Rekao je kako mediji namjerno objavljuju fotografije “debele, okrugle Marije”. 

Sasvim opravdano, to je naišlo na cijeli niz reakcija, a najbolje su Raspudiću odgovorile bivše ili sadašnje trudnice koje su po društvenim mrežama počele objavljivati fotografije iz trudnoće s porukom 'Nino, vidi me!'

“Ja sam prošla tri trudnoće i to je drugo stanje i naravno da ti se tijelo mijenja. Ja bih voljela da svaka djevojčica, imam tri kćerke, pa gledam kroz njih, da imaju samopouzdanje, jer onda što god netko rekao, ti znaš koliko vrijediš, objasnila je poduzetnica Ljupka Gojić-Mikić.

Nino Raspudić sad pak kaže da je sve izvučeno iz konteksta

“U kontekstu svega toga sam rekao kako se kandidaturu moje supruge Marije Selak Raspudić ilustriraju fotografijom u 8. mjesecu trudnoće, a onda su mi pogrešno stavili u usta da ja smatram da su trudnice ružne i da je to neprimjereno. Ne, trudnica ne može biti debela jer je trudnoća posebno stanje i sve trudnice su lijepe. Ali nitko nije ni pogledao kako izgleda ta fotografija koju mediji stavljaju uz njenu kandidaturu. Sad mi recite? Je li primjereno da paparazzo lovi u kadar međunožje trudnice u visokoj trudnoći koja je sjela da predahne na jedini način na koji je mogla i tipka po mobitelu”, objasnio je Raspudić za RTL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije