Sjekirom ubio maćehu, pa pobjegao kod bivše žene

Radiosarajevo.ba
Sjekirom ubio maćehu, pa pobjegao kod bivše žene

U selu Cerovac kod Kragujevca u Srbiji Nebojša Lakić (57) ubio je sekirom svoju maćehu Miloranku Lakić (72). Njega je policija uhapsila i oduzela oružje koje je korišteno u zločinu.

Motiv ubistva je nepoznat, ali je činjenica da je Lakić psihijatrijski bolesnik i da je liječen u specijaliziranim ustanovama.

Kako Blic saznaje, nije bilo prijava za zlostavljanje, niti bilo kakvih drugih. Prema riječima komšija u ovom rijetko naseljenom dijelu sela porodica nikada nije imala problema, bar oni ništa nisu čuli ni znali.

Jučer na mjestu ubistva ogromna kuća bila je pusta, na nekoliko ulaza nije bilo tragova da se samo par sati ranije tu dogodilo ubistvo. Veliko dvorište je sređeno i pokošeno.

Prema riječima komšije Krste R. koji se jedino družio sa Lakićima kaže da nijada nije bilo svađe, niti problema u porodičnim odnosima. On pretpostavlja da se ubistvo dogodilo oko 23 sata. To mu je rekla kćerka koja se druži sa bivšom Lakićevom suprugom.

"On je pješke otišao do grada i lupao na vrata bivše žene koja sa djecom živi u stanu. Ona je pozvala policiju i on je otišao. Ujutru je zvala ovdje da vidi da li je sve u redu. Kada nikoga nije mogla da dobije zvali su mene, obišao sam kuću ali vidite da sve izgleda normalno. Malo kasnije je došla policija koja je zatekla mrtvu ženu. Njega su uhapsili ubrzo poslije toga", priča potreseni Rajković. I njemu se stalno Nebojša našao da pomogne, bili su dobre komšije.

A da se dogodila tragedija čudi se i komšinica Danijela V. Ona je od ove porodice kupila plac sa malom kućom do puta i jedina je preostala naseljena u ovom zaseoku. Kaže da je Nebojša pomagao maćehi i da su se savršeno slagali. Otac mu je umro prije oko godinu i po dana. Prošle nedjelje predao je papire za Biro i pričao da hoće da se zaposli ovdje.

"Nedavno smo se ja i pokojna Miloranka vratile iz grada autobusom, došao je do stanice da ponese torbe. Niko nije ni slutio da će doći do tragedije", kaže Danijela.

Inače, Lakić je bivši radnik vojne fabrike. Razveden je i ima dvoje djece. Njegova porodica se u Cerovac doselila iz naselja Aerdrom. Nije imao krivični dosije niti problema sa zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije